Celcom Online Customer Service

About a week ago, I received an SMS text from Celcom informing of their new Celcom Online Customer Service. Well, it’s about time!

So I went to this mile-long URL http://onlinecustomerservice.celcom.com.my Can’t they just give it a short URL like http://custcare.celcom.com.my or http://bill.celcom.com.my?

Anyway, registration is fairly simple but I am not sure how secure it is. Just provide your name, MyKad number, Celcom phone number and email address. You will then receive an email confirming your registration and an SMS message with a temporary password that is valid for two hours. Log in with your mobile number and the temporary password and you will be prompted to change to a password of your choice.

Disappointingly, the bill statement is not updated. It’s still showing my September bill when I have already paid for my October bill a week ago! Also, I requested for an upgraded credit limit and it’s not reflected in my account information. Haihh what’s the use of having an online bill portal when it’s not “on demand”. By the way, a week ago, I sent three SMS text to Bill On Demand but I didn’t receive a reply. I wonder if this is a billed service. Does anyone know?

Be Sociable, Share!

197 thoughts on “Celcom Online Customer Service

  1. amelia

    sy nak tanya. Camne nak thu nom fon ni kepunyaan siapa 014821483. atas sebab dia telah menghantar sms y mengancam diri saya

  2. amelia

    sa nak tanya . Camne nak thu nom fon ni kepunyaan siapa 014821483, atas sebab dia telah menghantar sma y mengancam diri saya.

  3. cindy jane

    please help me to stop d msg frm internet. everytime i top up my crdt, d service message frm celcom it will charge me RM3 without replying d msg. this is not d first time thy chrge RM3 but its quite long.i never dwnload anythg frm celcom,
    pls stop d msg ASAP. tq

  4. cindy jane

    please help me to stop d msg frm internet. everytime i top up my crdt, d service message frm celcom it will charge me RM3 without replying d msg. this is not d first time thy chrge RM3 but its quite long.i never dwnload anythg frm celcom,
    pls stop d msg ASAP. tq. phone no: 0194697579

  5. NamiN

    Salam, Nak Tanye Laaa~ Kalau Kite Buat Panggilan Ke Rangkaian Indonesia, Masih Same Ke ??? Maksud Saye 28/5Minit(sbb telco Lain) Boleh Bagitau ? Sbb,hajat di hati nak beli Xpax X2 Petang Nih, Colony kan~ Trimasssss

  6. aniss

    macamana nak block no ni 0175756869 daripada terus mengganggu saya dengan sms lucah dia. Selalu juga call tapi saya tak angkat.

  7. ima

    macam mana nk guna line celcom kalau i.c tentera sama dgn i.c org lain black lis.sy dah cuba ke digi beri tahu yg i.c b.lis tu A utk tentera T…????

  8. RAJAN SUBRAMANIAM

    I was really very upset and disaapointed yesterday when i received my celcom bill that amounted to RM 387.50 where RM 280.00 was sms that i never made. The gateway was 36881 charging RM10 per sms. This is daylight robbery by certain third party which celcom itself should be aware as there had been earlier report in this blog similar to my case. The sms that was indicated in the bill occured between midnight 5am. I am not aware of this third party dealings and i never made such sms which is of a wasting time for me. RM 280 is huge money for as i am only a retired soldier. I am thinking of terminating Celcom as this is the second time such similar cases had occurred to me. I wish the amount is credited back to me if i need to continue services with celcom.

  9. mat

    apa masal rah dengan celcom nie? bulan2 aku bayar bil.ingat ambil pakej 100 laju tak ada problem.wahal lembab…time nak daftar masuk broadband bila aku tanya yang pakej 100 semua bagi keyataan laju..kalau aku duk kat dalam ulu banat tak pa juga lembab.nie tengah2 bandaraya alor star pun lembab.servis macam sial..bulan2 kena bayar rm100..kepada celcom tolong lah bagi perhikmatan anda kepada pelanggan anda yang terbaik..bukan pelangan anda guna perkhimatan anda dengan percuma..semuanya berbayar….

  10. budak kalot

    macam mana nak buat mesej copy untuk celcom???aku ad awek tpi aku xcaya kat dia…dia mesej dengan orag lain jugak…tolong ajar aku,macam mana nak buat bagi semua msej yang dia ntaq kat orang lain,dapat kat aku jugak???pleeeeaaaassseeee help me

  11. norshaliza kamalunshah

    sy nk buat pembayaran bil celcom dlm maybank2u…tetiba celcom takde lg dlm senarai..sy nak buat macam mana..

  12. kemay

    knapa celc0m lembap sangt minggu ni?bleh x bg jawapan?KENAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?? sy byarr bil rm69.90 sbulan..ah2 laaa sy bayarrr rm70 kan…nilai sp0sen tu p mana?sy x pernah amik baki p0m..bukan nk berkiraa tp dgn serviceee lembapp mcm ni sy terpanggil utk mnyatakan ha ini..tolonggg laaa bnyak kerja nk dibuat dgn internatee..jgn pk untungg sja..celcom xkan bankrap di malaysiaa..tolong bg kerja sama..ingt2 skali nk tukarr jerrr guna talian lain..huh!!

  13. umar

    sye tidak puas hatilah dengan cmt celcom ni dia asyik makan kredit sye aje..sye dah delete kan dah tpi dia pandai2 idopkan blik dgn lagu lain plak..tolong la jangan menganayai sya lagi sye ni bkan orang snang lagipun sya masih blaja..dah la topup pun pkai duit mak ayah sye..tolong lah celcom hentikan penganayaan ini..

  14. christy

    my dady ohone had lost,and other people found it but them dont wnt give it back,so my dady decide to block tht simcard to avoid something bad like cheatter’s,lying other people.. so how to block tht simcard? maxis careline didn’t have any online operator,, any sggestion?

  15. syahirah

    assalammualaikum . simcard celcom saya kena tolak setelah berapa kali masukkan no kod puk salah . macam mana nak buat yee ?

  16. SyafiqVespa

    Sy nak tanya..sy nak ta no pun kod sy.no tu kawan sy yg bg 5tahun yg lepas..to sy da x Contacth ngan dye lagi skrg..Jd sy calon cstmer svse dye mak ic kawan sy tu.sy mana ingat!!! JD SY NAK TAW NAK TAW NO PUK NO SY…0137493932

  17. Mia Abdul

    Salam sejahtera. Saya pengguna Prepaid Celcom tinggal di Taman Kajang Impian, Bandar Baru Bangi dah 5 tahun. Tapi sejak lewat tahun 2012, handphone Smartfon sy takde signal network utk Celcom. Baru-baru ini saya beli Celcom prepaid broadband. Pun tak boleh digunakan sbb network failure. Bila saya keluar dr taman perumahan ini, dapat pulak signal. Itu pun selalu hilang-hilang. Apa masalah dengan Celcom Prepaid ni. Saya mmg nak bertukar kepada Postpaid tp malangnya nama dan kad pengenalan saya telah disalahgunakan di Maxis dan kena blacklist sbb tak bayar bil sebanyak RM400. Padahal saya tak pernah ada fixed line Maxis sebelum ini. Harap Celcom dapat betulkan signal Network di Bandar Baru Bangi terutama di Taman Kajang Impian sbb line Prepaid mmg teruk sgt kat sini!

  18. edora morgirlz

    H0LA celcom….!!!!

    SIMKAD n0 01119777210…i kena blOk beb…i nk mitak jasa baik kOrang la..dapatkan n0mbor PUK ngan n0mbor PIN tip0n i..c0z i dah lama LOST my preapaid kad n0. CELCOM PLAN X2.

  19. rusilawati yaakub

    Bil celcom melambung cecah rm350 sedangkan dah buat credit limit rm100…rujuk ke celcom centre diaorang cakap sebab mesej dari third party yang mengarut..menyusahkan orang mesej iklan bodoh..teruknya la teknologi moden sekarang lagi teruk makan duit orang begitu senang..celcom minta atasi la masalah nie…apa salah customers kalau kena tanggung kerugian sampai macamni!!

  20. lily

    saya pengguna celcom postpaid. baru baru ini saya telah menjelaskan bil untuk bulan march. tanpa mengetahui yang husband saya juga telah membayar bil yang sama.. jadi bil telah di bayar sebanyak 2 kali untuk bulan march.. macam mana ye?

  21. Yelly

    selepas topup prepaid pasti ada masuk Service Massage http://www/wallp76_76/cool/dragon-blu.jpg. nak stop all tak boleh sebab tak ada tag reply pun. cuma ada delete dan connect je. setiap massage telan duit rm2.50.kadang2 rm3.00. dalam sehari 3 msg masuk. no tel saya 019-5225362. saya sampai dah fobia nak isi topup celcom lagi. dah banyak kali tukar no, tetap service massage telan diut saya.

  22. lohan

    soalan2/masalah yg berlambak di atas tu ada yg jawab or dapat selesaikan masalah pelanggan? huuu

  23. Kenny

    Hi. I would like to ask why i cant TEMAN ADD for my celcom blue? Everytime i want to register a number it kept saying “sorry this service is not available at the moment”. It happen since 2 months ago until now. please fix this problem. thanks

  24. manim

    Saye try send mesej pada nombor yg diberikan kalau nk kan pembatalan langgann..tapi xberhasil walaupon arahan yg diberikan ‘batal halo’…sangat bermasalah..hatap membantu

  25. Pizah

    Hai , minta tolong kepada admin . saya nak tanya ni macam mana nak on balik sim yang dah disekat ? buku sim tu tak tau kat mana dan saya lupa no fon dia . macam mana saya nak on balik . minta tolong :)

  26. siti

    salam satu malaysia

    saya siti rohmaniaty
    saya mau minta tolong puk n kode simkat dari celcom..
    dh 3 hari kartu saya tak boleh gunakan akibat terblokir..
    0197150096
    tolong ya termakasih..

  27. bethline juin

    Nk tnya no..mcmna nak dapat blik relod yg salah line top up..says celcom..tpi terelod pulak line altel..tpi number ttp sama..

  28. SUSAN

    selamat petang,minta tolong kepada admin.saya pengguna celcom prepaid,bila saya nak topup tak dapat dan inactive sim, kenapa? padahal tak sampai dua bulan tak aktifkan.. boleh puak dah tak aktif… bukan 90 hari ker baru dia tak aktif.. apakah masalah sebenarnya…
    minta tolong, kasih…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *