Celcom Online Customer Service

October 31, 2007 – 12:17 pm

About a week ago, I received an SMS text from Celcom informing of their new Celcom Online Customer Service. Well, it’s about time!

So I went to this mile-long URL http://onlinecustomerservice.celcom.com.my Can’t they just give it a short URL like http://custcare.celcom.com.my or http://bill.celcom.com.my?

Anyway, registration is fairly simple but I am not sure how secure it is. Just provide your name, MyKad number, Celcom phone number and email address. You will then receive an email confirming your registration and an SMS message with a temporary password that is valid for two hours. Log in with your mobile number and the temporary password and you will be prompted to change to a password of your choice.

Disappointingly, the bill statement is not updated. It’s still showing my September bill when I have already paid for my October bill a week ago! Also, I requested for an upgraded credit limit and it’s not reflected in my account information. Haihh what’s the use of having an online bill portal when it’s not “on demand”. By the way, a week ago, I sent three SMS text to Bill On Demand but I didn’t receive a reply. I wonder if this is a billed service. Does anyone know?

Be Sociable, Share!

« Previous Post : The Candy Online Store | Are Diamonds A Girl’s Best Friend? : Next Post »

Related 'MUST READ' posts:

  1. 179 Responses to “Celcom Online Customer Service”

  2. Hi, thanks for stopping by my site. In regards to your previous comment, it’s possible that links for blog.cyberpartygal.com and http://www.blog.cyberpartygal.com are counting towards two different blogs, instead of being combined, the way to solve this would be to have a permanent redirect, or use the no www plugin or just upgrade to the newest version of WordPress. Anyway that’s the only thing I can think of. But don’t be disheartened up till a few days ago most of us had PR 0′s. :grin: Emma

    By Emma on Oct 31, 2007

  3. Hi Emma,

    Thanks for coming by too.

    The problem is, up till last week, I had a PR3, but today, I checked on PPP’s URL Trends custom PR checker and it’s only 0.8 *shocked* while my toolbar is showing one.

    Just a few short hours ago, I went to WebSite Grader after reading your post and here are my results:
    http://www.websitegrader.com/wsgid/384330/default.aspx

    I have a 3 here and even scored 84 points. *sigh*

    By Cyberpartygal on Oct 31, 2007

  4. thnx a lot celc0m..gud service :)

    By naim on Nov 21, 2007

  5. Hi Naim!

    I think they will improve but I haven’t logged in to check! lol

    By Cyberpartygal on Nov 21, 2007

  6. ok..that right!!

    By naim on Nov 21, 2007

  7. nice using celcom also gud in our international calls to diff. countries celcom all thanx to u company,but i will personal like u pple to stop sending me sms in malay lang cuz i dun understand them,plzzz u can send it in english i wil be more greatful if that is done.here is my number [admin deleted]…thanx alot for the service be provide

    By isaac on Nov 29, 2007

  8. Um… I can’t agree on Celcom good service Naim :) sorry I had too much bad experience with their service. I still use it because they are the monopoly lord… no choice have to use it. If not for the stupid 3G widest coverage, lowest SMS price and my 888 number I would have switch back to Maxis. By next year, I should cancel my streamyx since the 4 company granted by the government is full swing on Wimax. In Sarawak one of this company giving free Wifi access for 1 year.

    The reason I stumble this blog is because of Celcom bad service too… they have the marathon runs of URL. I can’t remember it. Hahahaha

    Cheers!

    Cyberpartygal nice blog :)

    By netster on Dec 10, 2007

  9. Hi netster!

    Thanks for the compliment and thanks for leaving a comment!

    Wow, I am envious that you will be getting free WiMax for A YEAR! That would be awesome if I could get that in Ipoh. You know, I have an iPhone and it is pretty useless without wi-fi. I had to buy a wireless router just for it.

    Wow, it would be a lot of savings with a year of free service. I too would terminate my Streamyx subscription in a heart beat!

    By Cyberpartygal on Dec 10, 2007

  10. saya nak disekat sms khidmad dari http//ling 5755.com /download dari masuk ke tel saya 0134056775 selepas saya tambah kredit baru.Sms tersebut mengenakan bayaran rm 3/- tanpa diminta(secara memotong kredit telefon saya secara terus tanpa minta persetujuan terlebih dahulu-secara jahat- sudah berlaku 4 kali).Kerjasama pihak tuan didahului ucapan terima kasih -saya mungkin memilih khidmat hotlink jika perkara ini berterusan.

    By suhaizar on May 4, 2008

  11. Hello,
    Like to know whether this is no 0138356808 still can be used. I like to reload this no. but stated there as inactive sim. Is it still can be activate. Thank you.

    By Hartini on Oct 15, 2008

  12. Hi Hartini,

    To find out if your Celcom 013 SIM could still be reloaded, call Celcom Customer Care at 1111 with your Celcom mobile line or 100 with your TM landline.

    All the best!

    By Cyberpartygal on Oct 15, 2008

  13. macam mana kita boleh tahu nombor orang yang telefon kita?maksud saya org yang main main kan kita

    By seroja on Oct 25, 2008

  14. I’m having the same problem as Hartini but currently I’m living in Germany. How can I activate my number again? Can I simply call Customer Care from oversea using 1111?

    By wan on Oct 28, 2008

  15. Hi Wan,

    You could try to email Celcom Customer Care at careline@celcom.com.my or call them at +603 – 2688 3939 (General line).

    1111 would not work for you.

    Good luck!

    By Cyberpartygal on Oct 28, 2008

  16. how to pay celcom broadband bill using online service. can i pay it trough maybank 2u?
    thanks.

    By suryaori on Nov 23, 2008

  17. Hi Suryaori,

    I’m sorry I do not have a sole Celcom broadband account so I do not know if bill payment will work via Maybank2u. However, I do use Maybank2u to pay my Celcom 013 & 019 bills.

    You could try to create an account with Celcom Online at http://onlinecustomerservice.celcom.com.my and I believe your broadband bill will be accessible from there, which you could then pay your bill online.

    Hope this helps.

    By Cyberpartygal on Nov 23, 2008

  18. hello!!my number is unregister..how can i register that??

    By deeba on Dec 22, 2008

  19. why astro TVC said 26 Jan 09 reload rm 30 free rm20,I reload rm 30 only free rm 10 for me? cheating customer TVC?my Mobel No: 012-xxxxxxx (Just move from Maxix customer!

    By yew fung ling on Jan 26, 2009

  20. For free credit, I think you need to find out if they will give you the full amount straight away or if it’s over two months or x months.

    Call Celcom customer service at 1111 from your Celcom mobile line to find out.

    By Cyberpartygal on Jan 26, 2009

  21. saya mahu tahu nombor 013 6522203 adalah nombor siapa

    By suzana yaakob on Mar 4, 2009

  22. saya tinggal di sungai moyan, batu kawa, kuching, masalah ialah broadband rm6 untuk 24 jam selalu sahaja putus, kenapa? sms pun selalu ada masalah, kadang-kadang tidak dapat dihantar.

    By reckey akin on Mar 21, 2009

  23. Shafie Bin Hj. Nordin
    31hb Mac 2009

    Tuan,

    PER: PERMOHONAN UNTUK MENDAPATKAN SEMULA KAD DAN DUIT BAKI TEL. PRABAYAR 0195857063 OLEH EN. SHAFIE HJ. NORDIN.

    Dukacita dimaklumkan, saya nama yang tertera di atas ingin membuat aduan ketidakpuashatian berkenaan dengan talian tersebut.

    Ini kerana talian pada nombor prabayar saya telah disekat penggunaannya. Saya telah berjumpa dengan salah seorang pengurus yang namanya Pn. Caroline di pejabat Celcom yang terletak di wawasan plaza, dan bertanyakan tentang kenapa talian prabayar saya tidak diaktifkan, di mana saya masih mempunyai baki kredit di dalamnya.

    Walaupun sudah diterangkan namun saya masih tidak berpuas hati tentang kesudahannya. Kerana kalau pun nombor prabayar saya disekat tidak semestinya baki kredit saya juga disekat. Saya yakin bahawasanya semasa pembelian berserta dengan borang yang tidak dilengkapkan dengan terma dan syarat iaitu sekiranya talian itu tidak diaktifkan selama 101 hari maka talian dan kredit akan dimansuhkan dengan tidak memberi sebarang amaran dan surat pemberitahuan mengenai pemotongan tersebut. Adalah tidak wajar setiap pemotongan tanpa diberitahu terlebih dahulu dan juga sekiranya pemotongan itu dibuat sekurang-kurangnya bakinya dikembalikan kepada pemiliknya.

    Ia berlaku apabila saya mendapati nombor disekat semasa saya cuba menghubungi isteri saya di Sabah, dan pada masa itu saya masih berada di Oman kerana bertugas di sana dan menyuruh isteri saya menambah nilai kredit ke talian dan masih lagi tidak dapat digunakan.

    Bila saya kembali pada 25hb.Mac ke Sabah, esoknya saya pergi ke pejabat Celcom untuk mengadukan hal tersebut, dan berjumpa dengan Pn. Caroline Raymond. Malangnya jawapan yang saya terima nombor tersebut sudah tidak dapat diaktifkan begitu juga dengan bakinya. Untuk itu saya berharap pihak tuan dapat menyelesaikan masalah tersebut dengan lebih profesional lagi bijaksana. Saya boleh dihubungi di talian 019-9014571.

    Sekian dan terima kasih.

    (Shafie Hj. Nordin)
    Kota Kinabalu Sabah.

    By Shafie Nordin on Mar 31, 2009

  24. i think clcom kne wat ssuatu utk mpertingkatkan lg mutu pkhdmtn cz sjk akhr2 ni pkhdmatan clcom truk sgt..!.nk cheak balance pon ssh..td i try kal 1111 to aktivkn my gprs N mms tp jgn kn nk berckp dgn prunding khdmt planggn clcom,line lngsung x clear..geram tol..do smthng laa..sblm sume cstmr beralih arah..i ni pon tpkse pki line clcm,klu x da lame i ‘blah’..

    By Zulanna on May 6, 2009

  25. lagi 1..last week i dpt sms..kata,i akn dpt 3% krdt pnggln if i topup RM 5 lg..so,i topup la lbh dr itu..tp,smpi skrg yg 3% 2 xde..i bkn heran sgt pun klu stakat 3%..tp….’ckp’ 2 biar la serupe bikin..jgn la,mta nk lebih tp bg kurg..
    nnt cstmr x percaye..

    By Zulanna on May 6, 2009

  26. i bought a celcom’s number on this Tuesday, but the number still not register until today…im so disappointed and i hope all the celcom’s dealers do not lie your customer…When i bought he said the system was down and cannot register now and take twice a days but until 3rd day my number still not active..

    By siti on May 16, 2009

  27. im one of celcom broadband customer. i dunno why sometimes i cannot log into intenet for a few days. is it normal for you all? sometimes i thought my account has been blocked?

    By azam97 on Jun 15, 2009

  28. Hi Azam,

    I don’t have this problem. Perhaps you should lodge a complaint with Celcom because this doesn’t sound normal at all.

    By Cyberpartygal on Jun 15, 2009

  29. kenapa!!!kredit saya selalu dipotong tanpa sebab.sedangkan saya mesej atau call pun tidak.harap pihak yang bertanggungjawab menyelesaikan kesulitan ini yang menyebabkan saya mengalami kerugian.

    By fatahiyah bt jamaludin on Jun 19, 2009

  30. Saya ada celcom broadband atas nama isteri saya no 0135185457.signal untuk broadband kawasan saya sangat teruk sampai nak buka internet pun tak boleh,saya harap pihak tuan dapat membuat sesuatu bagi mempertingkatkan signal untuk broadband d kawasan saya.

    By Roslan Bin Din on Jun 27, 2009

  31. line 019 9762273
    sy byk kali dapat message “Services Inbox Full”
    bila dibuka hanya dua kelu yg ada ‘OK ” or Discharge’..tp kedua-duanya akan menghilangkan nilai duit sy sebanyak RM 3. Masalahnya message yang tak diundang ini dah byk kali muncul hanya selang 2 hari.. jd dah berpuluh duit sy dicuri tanpa sebab. Diharap pihak celcom dpt memberi jawapan pada kami.
    TQ

    By huda on Jun 29, 2009

  32. i’m a prepaid user,last month an authorise celcom dealer”Aircom Trading ID no 18573 PRK/No 5322 PRK” make a promotion and convince me to change to postpaid.i was a blacklist from maxis..but he said he can register my no to postpaid,i paid RM 175.00 for registration my no and my wife…but till now i’m still cannot use the postpaid simcard that he gave to me.
    i call 1111,and the customer service told me that he already register the application but till today i’m still using prepaid.

    By Mr Raksakser on Jul 9, 2009

  33. salam sejahtera

    saya seperti nama ingin mendapat khidmat bantu daripada pihak celcom berhubung dengan sms saya. ini kerana handphone saya telah rosak dan saya ingin mendapat kembali sms yang dikirim kepada saya untuk tujuan peribadi. saya berharap permintaan saya ini mendapat kerjasama. No. telefon : 0198483014

    By sally on Jul 25, 2009

  34. sekarang saya tinggal di sarawak.kalau lah saya guna pendaftaranno. tel atas nama kawan saya orang indonesia dan dia akan balik ke indonesia pada awal bulan 9.adakah no. itu masih boleh digunakan?saya masih bolehkah berhubung dengan kawan saya itu seandainya dia sudah balik ke pontianak indonesia.

    By hamisiah on Aug 13, 2009

  35. saya nak tau siapa kah yang punya no. tel ini 014-8997898 dan 013-8445996

    By hamisiah on Aug 13, 2009

  36. hello
    i m a celcom broadband user but i dont know how to register with onlinecustomer service coz i dont have the mobile number. i m not a celcom prepaid or postpaid user. Hope u can help me so i can manage my account and pay my bill easier..tq

    By Naz on Aug 19, 2009

  37. Hi Naz,

    I understand from a friend who is also a Celcom broadband customer that you are assigned with a 019 number, is that correct? I think you could register with this Customer Service Online website with that number.

    Or else, you could pay your bill from Maybank2u or other internet banking service.

    The best is just call Celcom to ask. I believe the number is on their website.

    By Cyberpartygal on Aug 19, 2009

  38. kami mempunyai kedai hp yg beralamat No4 Tmn Tun Syed Nasir 84000 muar johor,Nama kedai FIZZ TELEKOMUNIKASI ENTERPRISE.masalah kami ialah bagaimana caranya kami ingin Apply sebagai Agen kedai CELCOM untuk menjual kupun topup,flexsi dan prepaid kami telah beroperasi sebagai kedai H/P selama 4 tahun please reply by email.

    By ZAILANI ABDUL AZIZ on Aug 31, 2009

  39. hello….
    betul ke kite boleh melayari internet dengan hanya topup RM6 untuk 24 jam….
    thanx…

    By apez on Sep 10, 2009

  40. salam.. sy nk tahu mcm mana nk ketahui kandungan msg dlm simcard no lain drpd internet??

    By Ahmad Najib on Sep 15, 2009

  41. HI,
    I M A NEW CUSTOMER FOR CELCOM BROADBAND TODAY.
    I CAN’T SMS.
    MAY I KNOW HOW TO SETTING,
    THANKS.

    YONG

    By YONG on Sep 19, 2009

  42. Why today (24/9) celcom no connection network signal?? I couln’t contact my family and to do business.

    I demand for instant answer and the huge lossess.

    Please reply.

    By Mr X on Sep 24, 2009

  43. wow my last comment almost 2 years old :)

    Hey CPG! I guess celcom customer treat you like you’re the customer service hahahaha

    stay cute ;)

    By netster on Sep 24, 2009

  44. Hi Netster!

    Exactly, and I have no idea why. I even get complaint letters with full details of customers! LOL

    By Cyberpartygal on Sep 24, 2009

  45. hai,
    saya merupakan pelanggan baru celcom(pospaid)tapi saya kecewa sangat dengan perkhidmatan dari celcom,ingatkan bila tukar celcom semua ok sebab iklan yang dikeluarkan semua gempak2.line tak ok,dah la tu nama dalam bill ada pulak puan sri datuk amar…..sedangkan bila register cuma tunjuk ic….mana datangnya puan sri datuk amar?????????

    macam ni gua nak tukar maxis la….

    By ayleen on Sep 25, 2009

  46. Bagaimanakah caranya untuk saya mengetahui baki yang tertunggak. Selain pergi ke kedai Celcom. Sebab bila saya ingin mendaftar nama saya dikatakan disenarai hitam.

    By azril on Sep 29, 2009

  47. Boleh dial 1111 dari handset.

    By Cyberpartygal on Sep 29, 2009

  48. saya telah menukar line tel dari prepaid ke postpaid celcom setahun lalu dan sekarang ini masalahnya adalah seringkali bil saya melebihi RM200 ke atas sedangkan penggunaannya cuma untuk panggilan tempatan dan sekali sekala panggilan luar dan untuk panggilan kepada suami adalah percuma kononnya kerana saya mendaftarkan diri dibawah plan 5+1,peliknya saya selalu mendapat sms dari sumber yang telahpun saya request untuk dihentikan contohnya “stop all mobifun”dan telah dihentikan tapi bil saya tetap meningkat!camna nak solve problem ni?saya tak kuasa lah baru bayar bil dapat g bil baru yang beratus-ratus!bolehkah sms camtu disekat dari masuk kedalam line kita?thanks…

    By misa on Oct 7, 2009

  49. sometime celcom ni ade pro n kontra gak, anyway saya mmg dh lama jd customer celcom, sejak 010 saya register taun 1996 n tukar kpd 019 dgn menggunakkan 7 digit nombor yg sama hingga lah ke saat ini, masih setia pada celcom. Kekdg terpikir juga selama 13 taun bersama celcom apa benefit yg celcom beri pada saya ekk? tlg respond wahai ‘mereka’ yang berkenaan

    By arab on Oct 13, 2009

  50. tolong chek no.0195450588

    By syahil on Oct 28, 2009

  51. Mohd Din bin Haron
    1401-A, Lorong Manis,
    Jalan Raja Perempuan Zainab II,
    16100 Kota Bharu,
    Kelantan.
    _______________________________________________

    Pengurus,
    Celcom Cawangan Kota Bharu,
    Kota Bharu,
    Kelantan 03.11.2009

    Tuan/puan,
    MANGSA KEKURANGAN MAKLUMAT/PENERANGAN MENGENAI BROADBAND CELCOM OLEH PEGAWAI CELCOM – PAKEJ KERAJAAN (RM 50.00)

    Perkara di atas adalah dirujuk.

    2. Pada 31.10.2009,saya telah menukar pakej biasa Broadband (RM 68.00) sebulan kepada pakej kerajaan (RM50.00) sebulan di Pejabat Celcom Kota Bharu. Semasa penukaran tersebut saya dikenakan bayaran sebanyak RM 100.00 dan saya menbayarnya secara tunai.

    3. Saya bersetuju untuk menamatkan pakej lama (RM68.00) sebulan. Pada 02.11.2009 saya menamatkan pekaj tersebut tetapi ianya mendatangkan masalah kepada saya di mana saya dikenakan denda sebanyak RM 150.00 kerana kontrak pakej tersebut belum tamat lagi. Pakej tersebut akan tamat pada 09.02.2009. Maklumat pakej lama ialah :
    No Broadband : 47448396
    : 019-7504834-65

    4. Persoalan di sini, maklumat terperinci tidak diberitahu dan dibincangkan oleh pegawai Celcom dengan saya menyebabkan saya terpaksa menanggung bayaran denda sebanyak RM 150.00. Saya merasakan bahawa sebagai pengguna, saya tertipu dan membuat keputusan sebelum menerima maklumat terperinci daripada pegawai Celcom. Saya kemukakan persoalan ini sebagai peringatan supaya orang lain tidak menjadi mangsa seperti saya. Saya yakin dan percaya pihak pengurusan Celcom menjalankan tugas dan tanggungjawab secara professional.

    5. Saya berharap masalah saya ini mendapat perhatian dan ada penambah baikan daripada pihak pengurusan Celcom di masa hadapan.

    Sekian, terima kasih.

    Yang benar,

    ………………………………………
    (MOHD DIN BIN HARON)
    NO. H/S : 012-9560729

    Sk,
    1. http://www.fomca.org.my/v2

    By mohd din bin haron on Nov 4, 2009

  52. macm maner aku nk tkar nama dari kad owg laen ke nama aku melalui online yer???
    tlg ajar ambo..

    By speky on Nov 9, 2009

  53. Saya telah membeli pakej broad band percuma RM 68 percuma tiga bulan dengan harga Rm299 pada bulan pertama saya terima bill tak perlu bayar masalah timbul pada bulan kedua dan ketiga di mana saya di minta untuk membayar bill bill tersebut saya rasa tertipu dan akan membuat lapuran polis serta merujuk kepada persatuan pengguna untuk tindakan selanjutnya.

    By Rusli Bin Affandi on Nov 9, 2009

  54. i bought a pacakage broad band celcom value at RM 299 and free RM 68 per month for 3 month. For the first month the bill ok does not require payment but the problem arise for the second and third month which i was asked to pay for the bill and this pacakage sola by celcom personal which i notice was not thruthfull and cheating the public i want to make police repot and take up to the tribunal for futher action

    By Rusli Bin Affandi on Nov 9, 2009

  55. CELCOM…HELP ME PLEAAASSSSEEEEEEE!!!!!!!!!
    I wanna stop d msage from internet..
    i think, i’ve never download anything from celcom…
    every times i top up, celcom will send msage to connect wif d internet n it will take my kredit…
    PLEASE HELP ME TO STOP THE MSAGE….
    i dont know what should i do…

    By tirah on Nov 10, 2009

  56. i want to make a complain…
    my girlfriend are disturbed with this number(0134026190)
    this person very rude…
    please help my girl…
    she in afraid now…

    By amy on Nov 11, 2009

  57. celcom broadband cm babi je….lembap nk mampos….wei korang smue….jom potong la…kite pakai P1 W1 max…klu dh de coverage P1 kt tmpt korang la. kwn aku kate bagus…potong…potong….

    By faizal on Nov 25, 2009

  58. Yes, I agree with u. consideration to cut…

    First , i think celcom broadband is no. 1 in Malaysia,
    which had established goodwill in between network
    communication provider.

    Who know… the strength of signal only 1 to 2 bar
    at indoor only. why have advertise the widest
    coverage at m’sia..?

    However, i will try out some months more later. because
    had been buy the celcom broadband device, which
    have cost me $400.++ , i remember. Now just a
    month user only, a new victim ai….

    thanks,

    yong lean yee

    By yong lean yee on Nov 27, 2009

  59. hai! i already pay the celcom bill yesterday ( 4/1/2010 ) by using maybank2u but after i checked my bill online via http://www.celcom.com.my/ocs and the bill still shows rm68 .so, i want to know when will they reset the bill online after i pay using maybank2u.

    By lynjesca on Jan 5, 2010

  60. CELCOM…HELP Me
    I wanna stop d msage from internet like service message…
    i think, i’ve never download anything from celcom…
    every times i top up, celcom will send msage to connect wif d internet n it will take my kredit…
    i dont know what should i do…
    celcom please help me how to stop that message ASAP

    By zahrah on Jan 8, 2010

  61. hai..sy nak tnya..mcm mana nak hentikan facebook celcom..kalau leh tolong tamatkan perkhidmatan facebook dkt nombor 0148390487.thank you..

    By syahira on Jan 17, 2010

  62. Saya menggunakan broadband Celcom no akaun 34804659.Kerana telambat bayar broadband tersebut telah dipotong.Apabila saya telah membuat pembayaran pada 29-01-2010 dan 30-01-2010 seperti yang diarahkan oleh operator 1111 saya telah telefon 1111 supaya disambung.Tetapi malangnya operator yang menyambut panggilan tersebut tidak melayannya .Sudah hampir seminggu dan 5 kali sudah ayah saya dan juga saya menelefon operator 1111 bahagian penyambungan tetapi masih juga tidak disambung.Operator tersebut macam memperli saya dengan berbagai-bagai soalan setiap kali saya telefon tetapi mereka tidak juga membuat sambungan.
    tarikh saya telefon: Jumaat -29-01-2010/(2 kali-ayah saya dan saya)/ahad 31-01-2010(2 kali-ayah saya dan saya dan hari isnin 1-02-2010(2 kali-ayah saya dan saya/hari selasa-(1 kali-saya).Saya rasa mungkin mereka ini nak sabotaj Celcom.Susah sangat ke nak sambung jika kita sudah bayar.Kalau macam inilah layanan Celcom saya rasa syarikat ini mungkin bankrap.Sebab itulah bangsa lain suka kepada maxis.cuma orang melayu sahaja yang menyokong Celcom tetapi layanannya sangat buruk.Cuba pihak memantau bahagian tersebut.

    By Wan Hafiza on Feb 2, 2010

  63. saya baru sahaja beli broadband..boleh tak kalau saya nak tahu nombor simkad broadband sy…ni nombor i/c sy,910403036239(MOHD AZRUL HISHAM BIN AMRAH@AMRAM)

    SAYA NAK BUAT ADUAN,BROADBAND YANG SAYA GUNA TU SUSAH NAK COMMENT LA KAT FACEBOOK…
    NAK COMFIRM OR IGNORE FRIEND PUN TAK BOLEH…
    LEBIH BAIK SAYA PERGI CC JEW DARIPADA TIAP2 BULAN SAYA BYR BIL…

    By mohd azrul hisham on Mar 4, 2010

  64. apakes ni siap ade surat rasmi kat ruangan komen box .macam mcam hal lah korang nie

    By KMZack on Mar 8, 2010

  65. dear celcom,
    saya mmpunyai mslh ktika sms..kdg2 sms yg org htr pada sya lmbt sampai..& pabila kol slalu voicemail yg jwb..sya mnta celcom mmprbtolkn kmbali line or system sim card sya..diz ma num 0198584457..dmnta dprcepatkn pmbaikpulih ini krna sya mempunyai mslh yg prlu dprbtolkn..sekian trima kasih..

    By ju_el on Mar 14, 2010

  66. kenapa line celcom selalu lembap…nk anta msg pun sush slalu lmbt smpai,kalo lambt 1o-2o minit tu tkpela…masalhnya lmbtnye smpai sehari dua bru smpai msg tersebut….line broadband pun lambt,kdg-kdg kene tgu 2jam untk bukak web…pihak tertentu sila ambik perhatian,nanti semua customer lari baru tau!!! iklan bukan main,tpi……

    By yuni on Mar 14, 2010

  67. please help me 2 stop d msage from internet..
    i think, i’ve never download anything from celcom…
    every times i top up, celcom will send msage to connect wif d internet n it will take my kredit…
    PLEASE HELP ME TO STOP THE MSAGE….
    TQ

    By anna on Mar 16, 2010

  68. good morning,
    I have the problem with messages no 36881
    at 11.26 am 28/3/2010 i have top up my prepaid acc rm5 total amount received rm13 and within 3hours at 14.28 pm
    i also received 10 of massages from no 36881,the message is rm 1,00 thank you and i noticed my account ballance lose rm 10+++ forgotten eventhough dnt have any call out and bussiness with the crazy number done.Hopefully celcom can explain and block the number especially to 0139691900.
    thank you.

    By Wan Azham on Mar 30, 2010

  69. today, i just top-up rm3…and after a few hours, my credit balance become zero without call/sms…this happened after i received service message from celcom………actually, this happened so many times…..and i think i will be crazy..so please help me to stop the service message…..

    By soul on Apr 9, 2010

  70. masuk 3 tahun aku pakai celcom berukband.
    2 1/2 menderita. korang pikir le sendiri mcmana teruknye celcom bila aku kata service dia mampu utk buat hati kita jadi geram setiap 5 hari seminggu dan seterusnya menderita.
    aku kalo keluar kt pekan, bandar, bandaraya rasa macam nak muntah bila nengokkan iklan billboard suckom tu. kononnye dia punyer territory… puihhhHHHH!!! meluat aku. service taik kucing! dr dulu sampai skang bila call 1111 adu masalah line slow mesti cakap line problem sbb upgrade. ni masuk 3 tahun tp service mcm downgrade.. aku pun taktaulah si suckom ni tang maner ntah dia upgrade tu.
    kenapalah kerajaan tak ambil kira pasal syarikat2 besar yg makan duit rakyat secara paksa ni. aku kira paksa sbb line x puas hati. korang bygkan camner klo pakai yg prepaid broadband daily,weekly. klo topup daily rm6. lps activated line jd gila mcm biasa. dan klo topup weekly rm20. lps je bbrp jam topup line down. nak bukak satu2 laman tunggu sampai habis rokok sebatang. pun tak complete jgak.. sama gak klo nak attach file kt memana email.. fuihh.. punyalah kena tunggu… klo korang baru lepas makan sampai cecah rasa lapar balik korang tau.. pun tka complete.

    aku mintak sangat2 celcom ni mampus cepat2. biar bankrupt dek kerana saingannye yg lain. untung tahunan brjuta2 dgn servis paksaan taik kucing.

    yg benar,
    aku benci celcom
    —————-

    By suckom on Apr 16, 2010

  71. aku post comment ni pun belum tentu leh lepas ker idak.. sbb slow sgt 3G signal xdak, so hentam ngan gprs jer lah.. sejak kol 12mlm lagi.. skang dah kol 7:18pg aku masih lom tidur lagi.. utk siapkan kerja terpaksalah aku mengekang mata. bahagia! bahagia!

    By suckom on Apr 16, 2010

  72. Celcom sial…boleh tak bagitau camne nak hentikan penerimaan service message yg BODOH itu!!!!!!

    By Anti celcom on Apr 16, 2010

  73. Dear celcom,
    please stop billing me. I’ve decided to stop using your service since March, 2010. My celcom broadband number is 019-2152064 / account number : 44529297. Do take note.

    thank you.

    By Rosita Abdul Latif on May 6, 2010

  74. salam satu malaysia…

    saya ingin memohon jasa baik pihak tuan..
    no phone saya dah kena block..
    harap pihak tuan dapat bagi puk dan hantar ke emel saya..(0195961365)(merpatiputih_addi@yahoo.com)

    By panglima hitam on May 11, 2010

  75. kpd pihak celcom…

    saya pengguna baru celcon broadband..saya nak tahu berapa lama kontrak broadband saya dan no sim broadband..tolonh tingkatkan capaian 3G..kadang-kadang tenggelam timbul..line pun lembab..

    terima kasih

    By devil on May 11, 2010

  76. saya ada celcom broadband,68/month.tapi saya punya bill datang mengenakan caj jumlah rm 87.45 sehingga due date bertarikh 26/5/2010.saya nak kamu orang jelaskan pada saya mengenai bill saya itu.macam mana kita nak mintak celcom broadband untuk gov rate punya..harap maklum.

    By simai on May 15, 2010

  77. kepada pihak celcom…..

    tolong tamatkan perkhidmatan talian 014-2743564(acct no.:54275924) dan 014-2744258(acct no.:54275167).
    ini kerana saya diperdaya oleh agen jualan celcom yang menyatakan bahawa tiada cas yang dikenakan sekiranya tidak menggunakan perkhidmatan tersebut.
    tapi sebaliknya terjadi apabila saya dikenakan bayaran bil sebanyak rm80.00 sebulan walaupun saya tidak menggunakan perkhidmatan tersebut.
    sudah 3 bulan perkara ini berlanjutan. saya harap pihak celcom dapat mengambil tindakan yang sepatutnya.
    jangan sampai kepercayaan pengguna kepada celcom hancur.
    sekian terima kasih.

    By pelanggan celcom on May 19, 2010

  78. help me!! i pay my celcom broadbanb bill via maybank2u.. but after i check the at the celcom my bill were not pay.. how..? i already pay… please help me.. email me if anyone know bout this at hanieza90@yahoo.com

    By haniza on May 19, 2010

  79. Haniza,

    Maybank2u will have a transaction ID for you. Copy it down and call Celcom at 1111 from your Celcom line and let Customer Service know that you have already paid your bill.

    By Cyberpartygal on May 19, 2010

  80. I’m a new user of celcom broadband..just a few 2nd day..the problem is,when i’m gonna search the internet,it will took a long time to reacts..
    why could be like this?i’m so disappointed..and boring too coz too long for wait..why?why?why?
    i think this is a smarter choice when i agreed to use celcom broadband..but ‘hampeh’..issyyh..better if i choose a maxis broadband or digi or maybe p1 w1max..

    By jan on Jun 15, 2010

  81. wa guna sekkom brukban gak, promo governmnt rm50 sebln. masa dok gemas, n9 dulu ok je bila dh pindah bdr baru, sg buloh selangor. hampeh teruk line pun x dok, dah msk 2 bln x dpt line. costumer center pong dah tel bekali2 wat aduan, mcm dia ajar setup brukban tu. tp x dpt gak.nampaknya bayar buta lh. ni tunggu free nk gi stop lh, try guna p1 w1 pulok. maxis pong sama jugok mcm sekkom, adik-beradiklh tu.

    By jebon on Jun 22, 2010

  82. boleh bgtau mcmner nak buat byrn bil broadband secara tranfer dari accnt bank?

    By chot on Jun 25, 2010

  83. aku ingat kalau di tubuhkan jawatankuasa bertindak munkin perbuatan MENIPU dan MENCURI dapat di hentikan.wahai kerajaan yang memerentah tolong lihat masalah kecil ini

    By yusof on Jul 12, 2010

  84. u know what celcom sucks!…. almost 2 months i using celcom only the first two weekthe s that connection is good… when the third week comes its like a baby learning to walk so slow.. i thought maybe is a normal thing but when i pay my bill.. the usully thing comes just like the first time an even worst!

    By kambing on Aug 2, 2010

  85. dear celcom,
    may i know,how can i get to know the message from other people’s number by surfing an internet?

    By Tong Hua on Aug 7, 2010

  86. saya pemilik brodband no akaun 66575284 hendak bertanya pasal bill yg saya aku terima. bill date 24/7/2010 sebanyak RM169.45. sedangkan saya sudah bayar bill untuk 2 bulan yg lepas sbanyak RM101.45 dgn 2 kali pembayaran. pada mulanya saya bayar RM30.00. balance nye ade RM75.00 yg langsaikan pada 28/07/2010. tapi kenapa pulak bill sampai amount yg perlu saya bayar sampai RM169.45????
    saya mnta kerjasama dari pihak celcom mnyatakan sebab tertentu ke email mizpaulomelz@ymail.com

    By kumbau on Aug 11, 2010

  87. saya ingin btnya ,knapa nombor sox sya tlah dtukar pelan Xpax,atas sebab maklumat peribadi saya tidak lengkap?padahal,saya telah mngisi maklumat saya dengan slengkap nya.saya berharap agar nombor saya ini akan ditukar ke pelan asalnya.

    By einx on Aug 27, 2010

  88. Salam kpd semua!
    Sy ingin tahu mcm mane nk block no org lain dr msg atau call sy, maxis to maxis or maxis to celcom, sy guna maxis. Ada tk sape2 tau nk bl0ck? Klau ada sape tau, email sy :faiz84.ph@gmail.com, thanks you.

    By Putera on Sep 1, 2010

  89. selamat sejahtera celcom,saya ingin meminta supaya celcom.mengaktifkan no tel saya ini;0198552135 kerana sudah sebulan no.tel saya ini,tidak aktif.saya tidak dapat mengirim mesej dan membuat panggilan ke malaysia,sudah sebulan saya meminjam tel orang lain,bagai mana rasanya pada anda,semua.sekarang saya sedang berada di krasnodar.RUSSIA.di harap celcom dapat menyelesaikan masalah saya ini.terima kasih.

    By peter on Sep 1, 2010

  90. SALAM DAMAI, SAYA PELANGGAN CELCOM BRODBAND PAKEJ RM 68.00 SETIAP BULAN SAYA BAYAR RM 70 TETAPI SETIAP BULAN SAYA TERIMA BIL BENILAI RM 67.45, BUKANKAH SEPATUTNYA NILAI BIL BERKURANGAN.

    By celestine keling ak gemong on Sep 14, 2010

  91. Bagaimana nak hentikan mesage dari 33001 emerge

    By Zainal on Sep 23, 2010

  92. If I want to purchase the additional volume, how much is the purchase price

    By ling lai fong on Sep 24, 2010

  93. SAYA TELAH MEMBELI BROADBAND PADA 1 OKTOBER 2010. TAPI KENAPA BROADBAND SAYA MASIH BELUM DIDAFTARKAN??? TOLONG JELASKAN!!!

    By sue liyana on Oct 6, 2010

  94. mcm mna hendak buat copy msj…contahnya kita dapat copy apa yang teman wanita kita msj tanpa pengetahuannya

    By akid on Oct 6, 2010

  95. Ihave been using celcom broadband for the past year n I am now having difficlty in downloading due the constant shift from 3G to EDGE thus slowing down the downing loading speed.Can i know if the signal is low or the sevice is being upgraded. Pls comment.CONCERNED.
    I would like to change the service provider from celcom to another is no soultion is found soon…….2nd thought

    By jeyaraj on Oct 9, 2010

  96. kata topup online..
    tp xder pun???
    hmmmm

    By anessa on Oct 10, 2010

  97. saya pengguna celcom broadband. masalah saya ialah:
    1) package Rm68 saya katanya ‘unlimited’ tapi saya selalu dapat peringatan tentang had limit dan disyorkan supaya upgrade lagi!? Apa maksudnya ini?
    2) Amaran tentang hak pengawalan oleh celcom kerana melebihi had penggunaan sebulan. ‘Unlimited’ itu bermaksud ada had @ tanpa had?
    3) Kenapa saya tak dapat menghantar sms @ balas sms?

    By ramlan on Oct 10, 2010

  98. 4) saya ada no celcom tapi tiada sim kad?
    5) lepas buat bayaran di CDM dimaklumkan akaun akan dikemas kini selepas 30 minit. tapi sampai sekarang lembab jugak!Seperti masih di kawal oleh celcom.

    By ramlan on Oct 10, 2010

  99. problem kita sama la Ramlan..
    got msg camni kan?..ape hal la ni,kata unlimited..
    dah la cso tu hampeh, lembab gila nak load page..call 1111 pun no respnd, email kat diorg pun xde jwb pe2..

    Number: 25222
    Content:
    Friendly Reminder: Yr Broadband usage is reaching the allocated 1GB/mth. Pls purchase additional volume or reduce your usage to avoid having yr speeds managed
    Time: 11/10/2010 13:52:50

    By dayu on Oct 12, 2010

  100. PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH

    Saya Roukin Bin Elloh Ruj. Akaun 97224015 ingin mengucapkan penghargaan dan terima kasih kepada Careline Celcom khasnya Cik Rodiah kerana memberi penjelasan yang terbaik terhadap masalah yang sedang saya hadapi. Saya rasa lega apabila penggunaan nombor tel saya di terminate kerana sim kadnya dah lama hilang, tetapi masih membayar bil sehingga ke hari ini walaupun saya tak menggunakannya sejak beberapa bulan yang lalu. Sekali lagi saya ucapkan Tahniah dan Syabas, semoga perkhidmatan beliau di hargai pihak Celcom sekaligus menjadi contoh kepada kakitangan yang lain. Selamat Maju Jaya.

    By Roukin Bin Elloh on Oct 12, 2010

  101. good evening

    from the next month i don’t want the print bill. i will print myself.

    10q

    By palaniayee on Oct 18, 2010

  102. Salam satu Malaysia.

    Pada 26 10/2010 saya telah dihubungi oleh seorang wanita berbangsa India dari CTIC CORPORATION SDN. BHD.
    Saya sungguh tidak berpuashati dengan layanan dari wanita tersebut. Intonasi suaranya dan penggunaan bahasanya sungguh kasar dan menaikan kemarahan saya. Pada saya operator wanita tersebut tidak belajar menggunakan amalan SPP ketika berhadapan dengan pengguna yang pelbagai ragam, keadaan dan karenah.
    pada 27/10/2010, saya telah membuat aduan terus ke Pejabat Celcom.Saya amat berpuashati dengan jawapan dan pandangan dari pegawai celcom. “Tahniah celcom”. Berikutan dari itu saya telah diminta oleh celcom untuk membuat aduan kepada careline@celcom.com.my. melalui E-Mail.
    saya amat mengharapkan aduan ini dapat diambilkira oleh pihak yang bertanggungjawab untuk kebaikan semua pihak.
    Berikut ini adalah no. teleffon yang digunakan oleh badan kutip bil RM70.00 semasa hari kejadian; 03-78850482
    sekian, ribuan terima kasih.
    “Amalan SPP amalan Pekerja”.

    By Jaafar Bin Aman on Oct 27, 2010

  103. sim kad saya ke blok. Tolong hantar nombor PUK saya segera. tel No.0198395434.TQ

    By saidie bin ludin on Nov 13, 2010

  104. sim kena blok tolong hantar PUK code.0198395434

    By saidie bin ludin on Nov 13, 2010

  105. SIM KAD SAYA KENA BLOK .TOLONG HANTAR NOMBOR PUK
    SAYA SEGERA.NOMBOR TELEFON 0192025710

    By P.RAJESWARAN A/L PERUMAL on Nov 22, 2010

  106. saya ada bill tertunggak untuk broadband….. saya ingin membayar bil tersebut menggunakan kaunter pos malaysia.masalahnya saya tidak ada bil tersebut…. di manakah saya perlu dapatkan bill tersebut? dah cuba membuat semakan secara online tetapi tidak dapat maklumat tersebut?

    By ciecie an on Nov 24, 2010

  107. salam..
    celcom..
    sy x sms,
    x call..
    knp credit sy dipotong????
    sy kehilgn kira RM 60..
    tolong amik bert..thankz..

    By nur nadiah on Nov 29, 2010

  108. how to stop caller ring tone?

    By waheed on Nov 30, 2010

  109. macamana nak barr incoming and sms dari sesuatu nombor?

    By asiah on Dec 3, 2010

  110. salam, sye pnye sim card rejected mcm mne nk btul kn blk ??
    mula2 die blocked then rejected…

    By Puteri Farihah on Dec 10, 2010

  111. Dear Celcom,
    Payment Department,

    I paid my bill at 09/12/2010,and my bill due date is 17/12/2010.But,today i received celcom boardband bill for the month of 24th Dec 2010. I noticed that, the bill appear last month overdue charges.
    My account is overdue! But i paid already. How come? Pls give an answer.. I’m very frust about your services.

    By Messrs Lee Mei Sean on Jan 6, 2011

  112. bolehka saya bayar broadband saya melalui maybank2u no 0194145450

    By jamaludin on Jan 10, 2011

  113. mcamane nk tau sape pmilik nmbor yg slalu duk kco kite r??
    plz la tlg..
    rimas btul dgn gguan si psiko tuu/..

    By adek on Jan 23, 2011

  114. Saya perlukan bantuan untuk mengaktifkan semula nombor telefon prepaid saya. Dalam skrin handpone saya tertulis Sim Card rejected. apa yang perlu saya buat untuk aktifkannya semula. Hari ini cuti awam so saya tidak dapat berurusan di Pejabat Celcom. Terima kasih

    By Laimah Gantor on Feb 4, 2011

  115. Bagaimana saya nak tau bil terpernci prepaid tel celcom anak saya….bolehkah dapat secara online dari celcom….

    By Sakira on Feb 6, 2011

  116. woi kata 68 sbulan asl 72 x ada duit ke syarikt ko ni

    By sharizal on Feb 13, 2011

  117. 10 tahun sy pkai Celcom, dr prepaid kpd postpaid, ditambah dgn prepaid Broadband… semua Excellent.. Membanggakan… xpenah ada masalah..im proud with Celcom Servis until when2..

    By org ulu on Feb 14, 2011

  118. i have purchased cellcom internet before i think 3months ,i say to ur sales lady that i need that package which one never do buffering because i have to seen movies and listening song’s on youtube she told me to purchase the expensive one packgeof 100ringit per month and i purchased,
    in the stat this was ok but after 3week untill now i have so problem with internet speed u can imagin that i c’nt see any song on youtube countinuously,so much buffering,
    i do work and i d’nt have so much time free that i can go to the cellcom office.
    pleaze check my problem and do fix this i will b very thankful to you.
    thnkyou.
    No#116266032
    MujahidBilal

    By mujahid on Feb 17, 2011

  119. Pihak Celcom seharusnya tidak memberi laluan kepada mana2 syarikat lain mengghantar apa jua bentuk iklan “perangkap” kepada pelanggan yang mengenakan bayaran terselindung. Modus operandi mereka ialah menghantar Iklan SMS yang tidak jelas mendorong pelanggan membuka sms dan secara otomatik melanggan khidmat mereka. Untuk membatalkan perlu sms kpd mereka berulang kali dan cara yang sengaja diberikan tidak jelas. Saya telah dikenakan bayaran RM4 setiap sms yang sy terima dari syarikat ini (32711 MMOBILE), namun tak tahu apakah perkhidmatan yang sy guna, waktu bila dan bagaimana? Kekadang dlm sehari sy terima 2 kali sms berkenaan. Perkara ini juga berlaku dgn kawan2. Bayaran melalui celcom bermakna pihak celcom ada satu perjanjian dgn syarikat2 ini. Bayangkan setiap pelanggan dikenakan sebegini, tak ke berjuta ringgit telah mereka perolehi dgn begitu mudah. Ini adalah ‘broad daylight robbery’.

    By ZULKERNAINI ZULKIFLI on Feb 19, 2011

  120. saya pengguna broad band 0192931306 berhasrat untuk tidak mahu membayar Rm 228.25 (69483387)dan penalty RM 150 pada caj- caj perkhidmatan dari bulan sept, okt dan Nov 2010.
    Saya amat keciwa dan tidak berpuashati kerana perkhidmatan tidak dapat digunakan tidak seperti sewaktu promosi diadakan dan janji “coverage akan diperluaskan pada sept 2010 ” bagaimanapun perkara ini tidak berlaku “Ketidakadilan untuk saya “membayar kepada perkhidmatan yang tiada dikawasan saya” ,Bagaimanapun, perkara ini telah diajukan kepada “celcom hotline ” dan mengarahkan saya ke cawangan terdekat iaitu diselayang untuk membuat rayuan supaya membatalkan kontrak ini dan memohon untuk membatalkan bayaran seperti diatas.Saya telah kecawangan selayang pada 24/02/2011 dan dinasihatkan untuk melayari web ini.
    Semuga rayuan ini mendapat perhatian dari pihak tuan dan menjaga reputasi celcom sendiri.
    Your prompt action are greatly appreciated.

    Abd.Malek Bin Abd.majid

    By ABD.MALEK BIN ABD.MAJID on Feb 25, 2011

  121. Sila beri perhatian sewajarnya.

    By ABD.MALEK BIN ABD.MAJID on Feb 25, 2011

  122. saya pakai broadband prepaid monthly rm50,dengar kata celcom up speed dr 384 ke 512kb ,chek speed 384kb jugak mcmana

    By din kupang on Feb 28, 2011

  123. masa pakai weekly rm18 ok tukar ke montly rm50 speed dia jadi 384kb pulak.line tak da masaalah .

    By din kupang on Feb 28, 2011

  124. nom 3g preapaid-0194225989

    By din kupang on Feb 28, 2011

  125. celcom ngan TM sme je ank beranak..ha**eh

    By kecik on Mar 1, 2011

  126. mcm ne nk stop kan bil..sy x nk bil lg.kerana bil di charge sebanyak rm5

    By lynn on Mar 2, 2011

  127. Askm, aku nak tolng maner yang aku mampu pada sesetengah org yg masalah same mcm aku ni. Da 2 minggu aku topup kredit tapi kene tolak sebab ada dapat mesej dari pihak ke 3 iaitu SERVICE MESSAGE RECEIVED. aku accpet ke rejected ke tetap kene tolak kredit aku byk plak tu. aku call Celcom td 1111. aku tanyekan masalah. dia suruh aku taipkan STOP ALL ke 33998 (STOP ALL tu huruf besar dan lepas ALL ade space) dan lepas tu aku dapat mesej dr 33998 tu mengatakan all service has terminate (JANGAN BALAS MESEJ NI). aku pon ikut arahan itu dan stakat ni dah tak ada lagi masalah. aku x gerenti la kalo siape yg cube arahan ni jadi x jadi, yang penting skurang2nya cube dlu ek.. mane tau menjadi. kalo x jaddi bole talipun celcom, mngkin drg bole track masalah mcm ni.. Orat. Wsalam.

    By Azaruddin on Mar 3, 2011

  128. salam.saya penguna celcom.saya nk tahu.kenapa line ditempat saya selalu bermasaalah?selalu bermasaalh tentang broadband.dari dulu sampai sekarang.kenapa?dan laporan kat careline celcom dah terlalu banyak.tapi semuanye ditutup.masaalah tetap ada.bila bil broadband kita tak bayar tahu pula celcom hantar surat peringatan suruh pengguna jelaskan.dan tindakaan akan diambil terhadap penguna celcom,perhimatan celcom pula cam mana terbaik atau tak?

    By sabri pahang on Mar 11, 2011

  129. saya seorang penguna celcom.dibandar tun abd razak pahang.saya nk tahu.apa masaalah celcom ditempat saya?laporan dh banyak dibuat.tetapi masaalah tetap ada kenape?masaalah berkaitan dgn enternet.bulanan dan harian.bila bill tak dibayar.tahu pulak celcom nk ambik tindakan terhadap penguna.tapi bila dah dibayar perhikmatan yg diberi olih celcom ada berbaloi?dan perhikmatan yg diberi olih celcom pada penguna celcom terbaik?atau sebaliknye?

    By sabri pahang on Mar 11, 2011

  130. nak tanya, macam mana nak hentikan service message…sekali hantar SM, kena potong RM5..

    By wilson noel on Mar 15, 2011

  131. klu korang nk tahu celcom sudah tipu kta semua
    line cam hampeh,aku connect dr kul 7-12 mlm tk boleh2,kta celcom no 1,tp sebaliknya….nk marah pon tk tahu nk maki sapa dia bosnya….tukar je ke line lain abis cerita…biar lingkup syarikat celcom nie

    By insan geram on Apr 4, 2011

  132. nie kta tulis panjang2 pon bukan mereka baca…maki hamun pon mereka tk kisah,org keja mkn tido je nie,cukup bln kta byr,lambat cikit call kita suruh settle bil..kdg2 tue lom cukup tempoh dh kena potong

    By insan geram on Apr 4, 2011

  133. hello… i ada poblem laaa. no celcom sya kna block laa. now dia mntak no puk.. boleh bagitahu tak mcam mana cara nak dapatkan balik no puk saya… harap saya dapat di maklumkan dengan cepat

    By lin 466 on May 20, 2011

  134. Mr/ Ms:

    I am Too Chow Kong Senior QC Engineer from Mestron Engineering Sdn Bhd, our company need to know any latest Celcom telephone business plan, please e-mail me the plan.

    By Too Chow Kong on May 31, 2011

  135. mcm mne nk buat sms copy trhadap psngan kte??

    By amirulsyahrun on Jun 18, 2011

  136. kenapa nombor celcom sya tiba2 blog? sya pon tak faham, sya x ada buat apa2.

    By qhu on Jun 24, 2011

  137. saya menggunakan plan celcom 5+1. baru2 ini saya terkejut dengan bill melalui sms yang mengatakan bill tertunggak rm350. padahal yang di hantar kepada saya hanya rm20. saya menelefon customer servis yang mengatakan mungkin dicaj drpd mesej 322..apa tah.. yang saya hairan cmnane mesej cmtu boleh caj sedang korang tua yang xtahu gunakan sms boleh on kan.. No yang dicaj digunakan oleh orang tua saya. saya memang xpuas hati bagaimana ia dicaj dalam dalam akaun saya padahal limit NO orang tua saya hanya rm100. saya harap celcom ada penyelesaiannya kerana terlalu banyak aduan mcm ni.. JAGA CUSTOMER ANDA SEBELUM CUSTOMER MENJAGA ANDA…..

    By zulkefli on Jul 25, 2011

  138. I receive bill only after 10th every month, how if i want receive the bill every end of the month?

    By KUMARAN A/L RAJU on Aug 3, 2011

  139. Saya menghadapi masalah bill tertunggak dengan broadband celcom. Sepanjang penggunaan, saya telah jelaskan segala bill saya. Perkhidmatan broadband celcom terlalu slow tidak mencapai speed yang sepatutnya. Akhir sekali saya mengambil keputusan untuk beralih kepada TN broadband. Sebelum itu saya telah berkunjung ke kedai celcom jln sri cemerlang kota bharu untuk menamatkan perkhidmatan broadband celcom, pegawai celcom telah memaklumkan kepada saya, saya tidak perlu menutup akaun, kerana ianya akan tutup secara automatik apabila tidak digunakan. Tetapi ianya berlaku disebaliknya, line broadband telah disekat dan bil dicaskan ke akaun saya walaupun tidak digunakan, sehingga lah saya mendapat panggilan telefon untuk membayar bil yang saya tidak gunakan. Saya merasa ini adalah tidak adil bagi saya untuk membayar bil yang tidak digunakan oleh saya.

    choo

    By choo po kuan on Aug 10, 2011

  140. I WANT TO REGISTER FOR iPHONE 4 pACKAGE 32GB ( i148) at state PJ . I was told to write on a small pc of paper, my name, IC and Mobile . that is .
    do you call this register. where on earth do i check with your staff in time to come ( 2-4 weeks later) on the status of me in the waiting list . How many in the waiting list ( hundreds, thousands ???) Sorry, I fully do not agreed to this sort like main main attitude. I want to be registered even in the waiting list and I want to know how many are ahead of me in the waiting list. Please reply.

    By TAN YOK MOI on Aug 22, 2011

  141. no hp saya tak boleh nak topup..sebab ape ye.kemudian dia kata akaun saya tak aktif…boleh tak saya guna no tu lagi

    By suhaila bt mustafa on Aug 25, 2011

  142. hello,is there a payment trough deducting us credit by using a monthly broadband?i want to use broadband just in my mobile phone pls.reply me! As few months ago,i usually used a broadband daily or broadband weekly,my ask now is that is there a broadband monthly trough using mobile phone? Tnx ill waite 4 ur reply.

    By rubelin on Sep 5, 2011

  143. sama dgn masalah aku ni.. inactive sim.. ceh.. padahal tak sampai dua bulan tak aktifkan.. boleh plak dah tak aktif… gile ke ape… bukan 90 hari ker baru dia tak aktif.. bengong

    By pian on Sep 6, 2011

  144. saya dah buat bayaran tertunggak saya utk bb..no tel 0197719531,no ac 114076268..tapi kenapa masih tidak dpt digunakan lg…line saya dah kena potong ke…

    By shahibolbahri on Sep 13, 2011

  145. sy pun nak tahu macamane nak wat copy sms mcm maxis boleh buat tuh..takkan celcom yg gempak ni xleh buat kan?..

    By Him on Sep 14, 2011

  146. mcm mana ye..kalau sim salah msuk pin kod..pastu dea suro masukkan no PUK,,tapi kad nye suda hilang..

    By hanis on Oct 2, 2011

  147. slm sjhtra,
    sy punya sim card kna block..yg mnjdi mslh skrang,sy brda di oversea, dn msih aktif mnggunakn no clcom sbb trdpt line clcm kt ngra ni..mcm mne nk unblock blik sim card sy tu sbb no PUK sy x tau kt mne..my clcm number-0132695772
    my egypt number- +20119515442

    By MIXEEL on Oct 10, 2011

  148. cant make any call out o sms… Y?

    By Ary on Dec 20, 2011

  149. hellow..
    nak tanye baik2 ni.
    pliz la jawab k..
    urm..
    semalam..
    sepupu kecik saya ni tertekan pin no saya dgn salah sbyk 3 kali.. pas tu .. dye mintak puk no..
    bile dah berik puk no.. tetibe SIM CARD REJECTED pulak.. so..
    mcm mane nak buat ek???
    pilz la.. jwb..

    By fazrina on Dec 23, 2011

  150. #last time ada pakai brdbnd(kontrak 18 bln)
    #last mnth hantar surat ke celcom minta mansuhkn penalty rm350
    #dpt surat dr celcom minta byr penalty dlm ms 14 hari,date surat 15 dec.
    #saya tak dapat hubungi staf celcom yg kendalikn masalah saya.no yg terakhir hubungi saya 03 284 86000 dan no tsebut tiada dln pkhidmatan.
    #pls reply ASAP.tq

    By rina on Dec 23, 2011

  151. saya mau tanya di mana saya mau beli reload untuk celcom yang murah…? sebab saya mau jual reload celcom di kampong saya…? boleh kah bagi tau ngan saya…?? kota kinabalu sabah….

    By liyong on Dec 25, 2011

  152. tolong isi reload kt 6ber ne boleh

    By kornelius on Jan 29, 2012

  153. sy nak tanya. Camne nak thu nom fon ni kepunyaan siapa 014821483. atas sebab dia telah menghantar sms y mengancam diri saya

    By amelia on Jan 29, 2012

  154. sa nak tanya . Camne nak thu nom fon ni kepunyaan siapa 014821483, atas sebab dia telah menghantar sma y mengancam diri saya.

    By amelia on Jan 29, 2012

  155. please help me to stop d msg frm internet. everytime i top up my crdt, d service message frm celcom it will charge me RM3 without replying d msg. this is not d first time thy chrge RM3 but its quite long.i never dwnload anythg frm celcom,
    pls stop d msg ASAP. tq

    By cindy jane on Feb 5, 2012

  156. please help me to stop d msg frm internet. everytime i top up my crdt, d service message frm celcom it will charge me RM3 without replying d msg. this is not d first time thy chrge RM3 but its quite long.i never dwnload anythg frm celcom,
    pls stop d msg ASAP. tq. phone no: 0194697579

    By cindy jane on Feb 5, 2012

  157. Salam, Nak Tanye Laaa~ Kalau Kite Buat Panggilan Ke Rangkaian Indonesia, Masih Same Ke ??? Maksud Saye 28/5Minit(sbb telco Lain) Boleh Bagitau ? Sbb,hajat di hati nak beli Xpax X2 Petang Nih, Colony kan~ Trimasssss

    By NamiN on Feb 12, 2012

  158. macamana nak block no ni 0175756869 daripada terus mengganggu saya dengan sms lucah dia. Selalu juga call tapi saya tak angkat.

    By aniss on Mar 15, 2012

  159. macam mana nk guna line celcom kalau i.c tentera sama dgn i.c org lain black lis.sy dah cuba ke digi beri tahu yg i.c b.lis tu A utk tentera T…????

    By ima on Mar 21, 2012

  160. I was really very upset and disaapointed yesterday when i received my celcom bill that amounted to RM 387.50 where RM 280.00 was sms that i never made. The gateway was 36881 charging RM10 per sms. This is daylight robbery by certain third party which celcom itself should be aware as there had been earlier report in this blog similar to my case. The sms that was indicated in the bill occured between midnight 5am. I am not aware of this third party dealings and i never made such sms which is of a wasting time for me. RM 280 is huge money for as i am only a retired soldier. I am thinking of terminating Celcom as this is the second time such similar cases had occurred to me. I wish the amount is credited back to me if i need to continue services with celcom.

    By RAJAN SUBRAMANIAM on Apr 4, 2012

  161. apa masal rah dengan celcom nie? bulan2 aku bayar bil.ingat ambil pakej 100 laju tak ada problem.wahal lembab…time nak daftar masuk broadband bila aku tanya yang pakej 100 semua bagi keyataan laju..kalau aku duk kat dalam ulu banat tak pa juga lembab.nie tengah2 bandaraya alor star pun lembab.servis macam sial..bulan2 kena bayar rm100..kepada celcom tolong lah bagi perhikmatan anda kepada pelanggan anda yang terbaik..bukan pelangan anda guna perkhimatan anda dengan percuma..semuanya berbayar….

    By mat on Apr 9, 2012

  162. macam mana nak buat mesej copy untuk celcom???aku ad awek tpi aku xcaya kat dia…dia mesej dengan orag lain jugak…tolong ajar aku,macam mana nak buat bagi semua msej yang dia ntaq kat orang lain,dapat kat aku jugak???pleeeeaaaassseeee help me

    By budak kalot on Apr 16, 2012

  163. sy nk buat pembayaran bil celcom dlm maybank2u…tetiba celcom takde lg dlm senarai..sy nak buat macam mana..

    By norshaliza kamalunshah on Apr 26, 2012

  164. Macam mana mau stopkan sms dari kolony ni. merimaskanlah…

    By mia on May 22, 2012

  165. camne cara nk dapatkan puk kod?tolonglah…celcom…

    By saa on May 28, 2012

  166. knapa celc0m lembap sangt minggu ni?bleh x bg jawapan?KENAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?? sy byarr bil rm69.90 sbulan..ah2 laaa sy bayarrr rm70 kan…nilai sp0sen tu p mana?sy x pernah amik baki p0m..bukan nk berkiraa tp dgn serviceee lembapp mcm ni sy terpanggil utk mnyatakan ha ini..tolonggg laaa bnyak kerja nk dibuat dgn internatee..jgn pk untungg sja..celcom xkan bankrap di malaysiaa..tolong bg kerja sama..ingt2 skali nk tukarr jerrr guna talian lain..huh!!

    By kemay on Jun 7, 2012

  167. sye tidak puas hatilah dengan cmt celcom ni dia asyik makan kredit sye aje..sye dah delete kan dah tpi dia pandai2 idopkan blik dgn lagu lain plak..tolong la jangan menganayai sya lagi sye ni bkan orang snang lagipun sya masih blaja..dah la topup pun pkai duit mak ayah sye..tolong lah celcom hentikan penganayaan ini..

    By umar on Aug 11, 2012

  168. my dady ohone had lost,and other people found it but them dont wnt give it back,so my dady decide to block tht simcard to avoid something bad like cheatter’s,lying other people.. so how to block tht simcard? maxis careline didn’t have any online operator,, any sggestion?

    By christy on Sep 19, 2012

  169. tolong tamatkan sms 38700 ke talipon saya

    By rosnan mat rasol on Nov 8, 2012

  170. Macam mana nak periksa topup saya jikaulau nombor topip saya telah rosak dan tidak dapat dibaca.?

    By Enit on Nov 11, 2012

  171. assalammualaikum . simcard celcom saya kena tolak setelah berapa kali masukkan no kod puk salah . macam mana nak buat yee ?

    By syahirah on Dec 14, 2012

  172. Sy nak tanya..sy nak ta no pun kod sy.no tu kawan sy yg bg 5tahun yg lepas..to sy da x Contacth ngan dye lagi skrg..Jd sy calon cstmer svse dye mak ic kawan sy tu.sy mana ingat!!! JD SY NAK TAW NAK TAW NO PUK NO SY…0137493932

    By SyafiqVespa on Dec 29, 2012

  173. Salam sejahtera. Saya pengguna Prepaid Celcom tinggal di Taman Kajang Impian, Bandar Baru Bangi dah 5 tahun. Tapi sejak lewat tahun 2012, handphone Smartfon sy takde signal network utk Celcom. Baru-baru ini saya beli Celcom prepaid broadband. Pun tak boleh digunakan sbb network failure. Bila saya keluar dr taman perumahan ini, dapat pulak signal. Itu pun selalu hilang-hilang. Apa masalah dengan Celcom Prepaid ni. Saya mmg nak bertukar kepada Postpaid tp malangnya nama dan kad pengenalan saya telah disalahgunakan di Maxis dan kena blacklist sbb tak bayar bil sebanyak RM400. Padahal saya tak pernah ada fixed line Maxis sebelum ini. Harap Celcom dapat betulkan signal Network di Bandar Baru Bangi terutama di Taman Kajang Impian sbb line Prepaid mmg teruk sgt kat sini!

    By Mia Abdul on Feb 13, 2013

  174. bagaimana cara menamatkan celcom broadband daily?
    mohon bantuan.
    terima kasih

    By lynn on Nov 29, 2013

  175. Hai..i want to know,how to do mesaage copy?

    By amira on Jan 26, 2014

  176. H0LA celcom….!!!!

    SIMKAD n0 01119777210…i kena blOk beb…i nk mitak jasa baik kOrang la..dapatkan n0mbor PUK ngan n0mbor PIN tip0n i..c0z i dah lama LOST my preapaid kad n0. CELCOM PLAN X2.

    By edora morgirlz on Mar 14, 2014

  177. macam mana nak tutup akaun broadband buat sementara waktu?

    By shafiqah on Apr 4, 2014

  1. 3 Trackback(s)

  2. Nov 22, 2007: Track Your Celcom Xpax Usage Here | She Rambles On
  3. Nov 30, 2007: I Am Not Celcom! | She Rambles On
  4. May 7, 2008: Automatic Credit Deduction | She Rambles On

Post a Comment