Celcom Online Customer Service

Buy cheap Viagra online

About a week ago, I received an SMS text from Celcom informing of their new Celcom Online Customer Service. Well, it’s about time!

So I went to this mile-long URL http://onlinecustomerservice.celcom.com.my Can’t they just give it a short URL like http://custcare.celcom.com.my or http://bill.celcom.com.my?

Anyway, registration is fairly simple but I am not sure how secure it is. Just provide your name, MyKad number, Celcom phone number and email address. You will then receive an email confirming your registration and an SMS message with a temporary password that is valid for two hours. Log in with your mobile number and the temporary password and you will be prompted to change to a password of your choice.

Disappointingly, the bill statement is not updated. It’s still showing my September bill when I have already paid for my October bill a week ago! Also, I requested for an upgraded credit limit and it’s not reflected in my account information. Haihh what’s the use of having an online bill portal when it’s not “on demand”. By the way, a week ago, I sent three SMS text to Bill On Demand but I didn’t receive a reply. I wonder if this is a billed service. Does anyone know?

Be Sociable, Share!

197 thoughts on “Celcom Online Customer Service

  1. Salam satu Malaysia.

    Pada 26 10/2010 saya telah dihubungi oleh seorang wanita berbangsa India dari CTIC CORPORATION SDN. BHD.
    Saya sungguh tidak berpuashati dengan layanan dari wanita tersebut. Intonasi suaranya dan penggunaan bahasanya sungguh kasar dan menaikan kemarahan saya. Pada saya operator wanita tersebut tidak belajar menggunakan amalan SPP ketika berhadapan dengan pengguna yang pelbagai ragam, keadaan dan karenah.
    pada 27/10/2010, saya telah membuat aduan terus ke Pejabat Celcom.Saya amat berpuashati dengan jawapan dan pandangan dari pegawai celcom. “Tahniah celcom”. Berikutan dari itu saya telah diminta oleh celcom untuk membuat aduan kepada careline@celcom.com.my. melalui E-Mail.
    saya amat mengharapkan aduan ini dapat diambilkira oleh pihak yang bertanggungjawab untuk kebaikan semua pihak.
    Berikut ini adalah no. teleffon yang digunakan oleh badan kutip bil RM70.00 semasa hari kejadian; 03-78850482
    sekian, ribuan terima kasih.
    “Amalan SPP amalan Pekerja”.

  2. saya ada bill tertunggak untuk broadband….. saya ingin membayar bil tersebut menggunakan kaunter pos malaysia.masalahnya saya tidak ada bil tersebut…. di manakah saya perlu dapatkan bill tersebut? dah cuba membuat semakan secara online tetapi tidak dapat maklumat tersebut?

  3. Dear Celcom,
    Payment Department,

    I paid my bill at 09/12/2010,and my bill due date is 17/12/2010.But,today i received celcom boardband bill for the month of 24th Dec 2010. I noticed that, the bill appear last month overdue charges.
    My account is overdue! But i paid already. How come? Pls give an answer.. I’m very frust about your services.

  4. mcamane nk tau sape pmilik nmbor yg slalu duk kco kite r??
    plz la tlg..
    rimas btul dgn gguan si psiko tuu/..

  5. Saya perlukan bantuan untuk mengaktifkan semula nombor telefon prepaid saya. Dalam skrin handpone saya tertulis Sim Card rejected. apa yang perlu saya buat untuk aktifkannya semula. Hari ini cuti awam so saya tidak dapat berurusan di Pejabat Celcom. Terima kasih

  6. Bagaimana saya nak tau bil terpernci prepaid tel celcom anak saya….bolehkah dapat secara online dari celcom….

  7. 10 tahun sy pkai Celcom, dr prepaid kpd postpaid, ditambah dgn prepaid Broadband… semua Excellent.. Membanggakan… xpenah ada masalah..im proud with Celcom Servis until when2..

  8. i have purchased cellcom internet before i think 3months ,i say to ur sales lady that i need that package which one never do buffering because i have to seen movies and listening song’s on youtube she told me to purchase the expensive one packgeof 100ringit per month and i purchased,
    in the stat this was ok but after 3week untill now i have so problem with internet speed u can imagin that i c’nt see any song on youtube countinuously,so much buffering,
    i do work and i d’nt have so much time free that i can go to the cellcom office.
    pleaze check my problem and do fix this i will b very thankful to you.
    thnkyou.
    No#116266032
    MujahidBilal

  9. Pihak Celcom seharusnya tidak memberi laluan kepada mana2 syarikat lain mengghantar apa jua bentuk iklan “perangkap” kepada pelanggan yang mengenakan bayaran terselindung. Modus operandi mereka ialah menghantar Iklan SMS yang tidak jelas mendorong pelanggan membuka sms dan secara otomatik melanggan khidmat mereka. Untuk membatalkan perlu sms kpd mereka berulang kali dan cara yang sengaja diberikan tidak jelas. Saya telah dikenakan bayaran RM4 setiap sms yang sy terima dari syarikat ini (32711 MMOBILE), namun tak tahu apakah perkhidmatan yang sy guna, waktu bila dan bagaimana? Kekadang dlm sehari sy terima 2 kali sms berkenaan. Perkara ini juga berlaku dgn kawan2. Bayaran melalui celcom bermakna pihak celcom ada satu perjanjian dgn syarikat2 ini. Bayangkan setiap pelanggan dikenakan sebegini, tak ke berjuta ringgit telah mereka perolehi dgn begitu mudah. Ini adalah ‘broad daylight robbery’.

  10. saya pengguna broad band 0192931306 berhasrat untuk tidak mahu membayar Rm 228.25 (69483387)dan penalty RM 150 pada caj- caj perkhidmatan dari bulan sept, okt dan Nov 2010.
    Saya amat keciwa dan tidak berpuashati kerana perkhidmatan tidak dapat digunakan tidak seperti sewaktu promosi diadakan dan janji “coverage akan diperluaskan pada sept 2010 ” bagaimanapun perkara ini tidak berlaku “Ketidakadilan untuk saya “membayar kepada perkhidmatan yang tiada dikawasan saya” ,Bagaimanapun, perkara ini telah diajukan kepada “celcom hotline ” dan mengarahkan saya ke cawangan terdekat iaitu diselayang untuk membuat rayuan supaya membatalkan kontrak ini dan memohon untuk membatalkan bayaran seperti diatas.Saya telah kecawangan selayang pada 24/02/2011 dan dinasihatkan untuk melayari web ini.
    Semuga rayuan ini mendapat perhatian dari pihak tuan dan menjaga reputasi celcom sendiri.
    Your prompt action are greatly appreciated.

    Abd.Malek Bin Abd.majid

  11. saya pakai broadband prepaid monthly rm50,dengar kata celcom up speed dr 384 ke 512kb ,chek speed 384kb jugak mcmana

  12. Askm, aku nak tolng maner yang aku mampu pada sesetengah org yg masalah same mcm aku ni. Da 2 minggu aku topup kredit tapi kene tolak sebab ada dapat mesej dari pihak ke 3 iaitu SERVICE MESSAGE RECEIVED. aku accpet ke rejected ke tetap kene tolak kredit aku byk plak tu. aku call Celcom td 1111. aku tanyekan masalah. dia suruh aku taipkan STOP ALL ke 33998 (STOP ALL tu huruf besar dan lepas ALL ade space) dan lepas tu aku dapat mesej dr 33998 tu mengatakan all service has terminate (JANGAN BALAS MESEJ NI). aku pon ikut arahan itu dan stakat ni dah tak ada lagi masalah. aku x gerenti la kalo siape yg cube arahan ni jadi x jadi, yang penting skurang2nya cube dlu ek.. mane tau menjadi. kalo x jaddi bole talipun celcom, mngkin drg bole track masalah mcm ni.. Orat. Wsalam.

  13. salam.saya penguna celcom.saya nk tahu.kenapa line ditempat saya selalu bermasaalah?selalu bermasaalh tentang broadband.dari dulu sampai sekarang.kenapa?dan laporan kat careline celcom dah terlalu banyak.tapi semuanye ditutup.masaalah tetap ada.bila bil broadband kita tak bayar tahu pula celcom hantar surat peringatan suruh pengguna jelaskan.dan tindakaan akan diambil terhadap penguna celcom,perhimatan celcom pula cam mana terbaik atau tak?

  14. saya seorang penguna celcom.dibandar tun abd razak pahang.saya nk tahu.apa masaalah celcom ditempat saya?laporan dh banyak dibuat.tetapi masaalah tetap ada kenape?masaalah berkaitan dgn enternet.bulanan dan harian.bila bill tak dibayar.tahu pulak celcom nk ambik tindakan terhadap penguna.tapi bila dah dibayar perhikmatan yg diberi olih celcom ada berbaloi?dan perhikmatan yg diberi olih celcom pada penguna celcom terbaik?atau sebaliknye?

  15. klu korang nk tahu celcom sudah tipu kta semua
    line cam hampeh,aku connect dr kul 7-12 mlm tk boleh2,kta celcom no 1,tp sebaliknya….nk marah pon tk tahu nk maki sapa dia bosnya….tukar je ke line lain abis cerita…biar lingkup syarikat celcom nie

  16. nie kta tulis panjang2 pon bukan mereka baca…maki hamun pon mereka tk kisah,org keja mkn tido je nie,cukup bln kta byr,lambat cikit call kita suruh settle bil..kdg2 tue lom cukup tempoh dh kena potong

  17. hello… i ada poblem laaa. no celcom sya kna block laa. now dia mntak no puk.. boleh bagitahu tak mcam mana cara nak dapatkan balik no puk saya… harap saya dapat di maklumkan dengan cepat

  18. Mr/ Ms:

    I am Too Chow Kong Senior QC Engineer from Mestron Engineering Sdn Bhd, our company need to know any latest Celcom telephone business plan, please e-mail me the plan.

  19. saya menggunakan plan celcom 5+1. baru2 ini saya terkejut dengan bill melalui sms yang mengatakan bill tertunggak rm350. padahal yang di hantar kepada saya hanya rm20. saya menelefon customer servis yang mengatakan mungkin dicaj drpd mesej 322..apa tah.. yang saya hairan cmnane mesej cmtu boleh caj sedang korang tua yang xtahu gunakan sms boleh on kan.. No yang dicaj digunakan oleh orang tua saya. saya memang xpuas hati bagaimana ia dicaj dalam dalam akaun saya padahal limit NO orang tua saya hanya rm100. saya harap celcom ada penyelesaiannya kerana terlalu banyak aduan mcm ni.. JAGA CUSTOMER ANDA SEBELUM CUSTOMER MENJAGA ANDA…..

  20. I receive bill only after 10th every month, how if i want receive the bill every end of the month?

  21. Saya menghadapi masalah bill tertunggak dengan broadband celcom. Sepanjang penggunaan, saya telah jelaskan segala bill saya. Perkhidmatan broadband celcom terlalu slow tidak mencapai speed yang sepatutnya. Akhir sekali saya mengambil keputusan untuk beralih kepada TN broadband. Sebelum itu saya telah berkunjung ke kedai celcom jln sri cemerlang kota bharu untuk menamatkan perkhidmatan broadband celcom, pegawai celcom telah memaklumkan kepada saya, saya tidak perlu menutup akaun, kerana ianya akan tutup secara automatik apabila tidak digunakan. Tetapi ianya berlaku disebaliknya, line broadband telah disekat dan bil dicaskan ke akaun saya walaupun tidak digunakan, sehingga lah saya mendapat panggilan telefon untuk membayar bil yang saya tidak gunakan. Saya merasa ini adalah tidak adil bagi saya untuk membayar bil yang tidak digunakan oleh saya.

    choo

  22. I WANT TO REGISTER FOR iPHONE 4 pACKAGE 32GB ( i148) at state PJ . I was told to write on a small pc of paper, my name, IC and Mobile . that is .
    do you call this register. where on earth do i check with your staff in time to come ( 2-4 weeks later) on the status of me in the waiting list . How many in the waiting list ( hundreds, thousands ???) Sorry, I fully do not agreed to this sort like main main attitude. I want to be registered even in the waiting list and I want to know how many are ahead of me in the waiting list. Please reply.

  23. no hp saya tak boleh nak topup..sebab ape ye.kemudian dia kata akaun saya tak aktif…boleh tak saya guna no tu lagi

  24. hello,is there a payment trough deducting us credit by using a monthly broadband?i want to use broadband just in my mobile phone pls.reply me! As few months ago,i usually used a broadband daily or broadband weekly,my ask now is that is there a broadband monthly trough using mobile phone? Tnx ill waite 4 ur reply.

  25. sama dgn masalah aku ni.. inactive sim.. ceh.. padahal tak sampai dua bulan tak aktifkan.. boleh plak dah tak aktif… gile ke ape… bukan 90 hari ker baru dia tak aktif.. bengong

  26. saya dah buat bayaran tertunggak saya utk bb..no tel 0197719531,no ac 114076268..tapi kenapa masih tidak dpt digunakan lg…line saya dah kena potong ke…

  27. slm sjhtra,
    sy punya sim card kna block..yg mnjdi mslh skrang,sy brda di oversea, dn msih aktif mnggunakn no clcom sbb trdpt line clcm kt ngra ni..mcm mne nk unblock blik sim card sy tu sbb no PUK sy x tau kt mne..my clcm number-0132695772
    my egypt number- +20119515442

  28. hellow..
    nak tanye baik2 ni.
    pliz la jawab k..
    urm..
    semalam..
    sepupu kecik saya ni tertekan pin no saya dgn salah sbyk 3 kali.. pas tu .. dye mintak puk no..
    bile dah berik puk no.. tetibe SIM CARD REJECTED pulak.. so..
    mcm mane nak buat ek???
    pilz la.. jwb..

  29. #last time ada pakai brdbnd(kontrak 18 bln)
    #last mnth hantar surat ke celcom minta mansuhkn penalty rm350
    #dpt surat dr celcom minta byr penalty dlm ms 14 hari,date surat 15 dec.
    #saya tak dapat hubungi staf celcom yg kendalikn masalah saya.no yg terakhir hubungi saya 03 284 86000 dan no tsebut tiada dln pkhidmatan.
    #pls reply ASAP.tq

  30. saya mau tanya di mana saya mau beli reload untuk celcom yang murah…? sebab saya mau jual reload celcom di kampong saya…? boleh kah bagi tau ngan saya…?? kota kinabalu sabah….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *